Domu zdravlja u Srebrenici 200 aparata za mjerenje šećera

SRNA
Domu zdravlja u Srebrenici 200 aparata za mjerenje šećera

SREBRENICA- Domu zdravlja Srebrenica danas je uručena donacija, 200 aparata za mjerenje nivoa šećera u krvi sa pratećim trakicama za testiranje.

Radi se o savremenim aparatima koji su na listi Fonda za zdravstvenu zaštitu Republike Srpske i dijabetičari ih mogu nabavljati o trošku Fonda. Aparate je darovala firma "Medilab van" /Medilab one/, čiji predstavnik Nevena Vuksanović je rekla da je riječ o veoma preciznim aparatima koji omogućavaju korišćenje svake trakice za mjerenje šećera i koriste izuzetno malu količinu krvi za analizu.

Sa karakteristikama aparata i načinom upotrebe upoznati su predstavnici Udruženja dijabetičara i medicinski radnici iz ovog mjesta. Održana je prezentacija ovih aparata i predstavljena internet platforma namijenjena pacijentima, ljekarima i medicinskim ustanovama.

Aparati imaju mogućnost povezivanja sa aplikacijom koja upozorava dijabetičare na nizak ili visok nivo šećera u krvi i daje im uputstva šta da preduzmu, nudeći nekoliko mogućnosti među kojima je i telefonsko traženje pomoći određene osobe memorisane u aplikaciji.

U narednom periodu određeni broj ovih aparata biće podijeljen dijabetičarima i Udruženju dijabetičara u ovom mjestu./

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana