Dokumentarni serijal RTRS-a povodom 30 godina Srpske

Srna
Dokumentarni serijal RTRS-a povodom 30 godina Srpske

BANjALUKA- Povodom 30 godina postojanja Republike Srpske, Radio-televizija Republike Srpske pripremila je projekat “Tri boje otadžbine”, koji čine dva dokumentarna filma o nastanku i stasavanje Republike.

Urednik projekta Milka Tošić istakla je da RTRS želi na ovaj način da još jednom, sve podsjeti na vrijeme nastanka, borbe za opstanak i stasavanja Republike Srpske, saopšteno je iz RTRS-a.

-Ovim odajemo priznanje svima koji su svoj život položili na oltar otadžbine, onima koji su svojim vizionarskim djelovanjem stali na čelo svoga naroda i u to vrijeme ga predvodili, kako u ratu tako i u miru - navela je Tošićeva.

Osim rada na dokumentarnom serijalu, ekipa RTRS-a snimila je i 33 emisije pod nazivom “Svjedočenja”, koje čini 28 intervjua sa najvažnijim ličnostima koje su obilježile politički, društveni i kulturni život prethodnih 30 godina.

Intervjui “Svjedočenja” biće emitovani na prvom programu od sredine januara, a dokumentarni serijal “Tri boje otadžbine” svoju premijeru doživjeće naredne godine uz rođendan Republike Srpske, i to od 8. do 11. januara u večernjem terminu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana