Dogovoreni konkretni projekti u Kneževu

Srna
Dogovoreni konkretni projekti u Kneževu

KNEŽEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas nakon sastanka sa načelnikom opštine Kneževo Goranom Borojevićem da je zadovoljan kako Borojević vodi ovu lokalnu zajednicu sa svojim timom u složenim okolnostima i velikim opterećenjem opštinskog budžeta, te naglasio da su danas dogovorili određeno finansijsko rasterećenje.

"Saznali smo da su oni na 5,6 miliona KM, koliko su uzeli od Investiciono-razvojne banke /IRB/ za infrastrukturu, vratili više od tri miliona, a sada je ukupan dug 12 miliona, što govori o tome da je neopravdana politika zateznih kamata koja se pripisuje, u tom pogledu smo dogovorili neko rastrećenje", rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da će se to provesti u proceduri i da će se vidjeti kako to pitanje tretirati kroz opšte akte koje treba donijeti.

Dodik je naveo da je ovoj opštini potrebna i komunikacija prema Banjaluci starim putem.

"Danas smo raspisali tender za sanaciju tog puta dužine sedam kilometara za početak i krenućemo nakon provedene tenderske procedure. Dogovoreni su i neki pristupni putevi koji gravitiraju tome i imaju značaj za opštinu", dodao je Dodik.

Borojević je zahvalio Dodiku za posjetu i naglasio da su danas dogovorene konkretne stvari, prije svega putni pravac Karanovac-Mitrovići.

On je naveo da je dogovoreno i da budu otpisane zatezne kamate u vezi sa dugogodišnjim programom IRB-a koji pritišće opštinu, te da opština vraća glavnicu u određenom periodu.

Borojević je rekao da je dogovoreno i uređenje lokalne infrastrukture, da su dobili grant od milion KM i da će krenuti u realizaciju projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana