Dodiku uručen Zlatni grb za doprinos razvoju Laktaša

Srna
Foto: Agencije

LAKTAŠI- Predsjedniku Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Laktašima uručen Zlatni grb za doprinos razvoju grada što ga je, kako je rekao, obradovalo jer je to priznanje od ljudi sa kojima živi od rođenja i koji znaju za šta se zalagao.

Dodiku je Zlatni grb uručena na svečanoj akademiji podovom Dana grada, 23. aprila.

On je istakao da su Laktaši zaslužili status grada u kojem je skoncentrisan značajan dio privrede Srpske i gdje se zaposlen znatan broj ljudi.

"Laktaši su perspektivan grad za život i poslovanje. Ovaj grad sprovodi najbolje planove za privlačenje domaćih i stranih investitora", rekao je Dodik novinarima u Laktašima gdje prisustvuje proslavi Dana grada.

On je pozvao investitore da ulažu u Laktaše gdje je veoma povoljan razvojni program zahvaljujući kojem Republika Srpska bolje stoji.

Dodik je podsjetio da je bio jedan od važnijih rukovodilaca ove opštine dok je ona bila izrazio nerazvijena i borila se za svoj status u veoma teškim okolnostima.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić rekao je da je u privredu ovog grada od početka godine uloženo više od 200 miliona KM, a da se kao jedan od najznačajnijih projekata izdvaja izgradnja Srednjoškolskog centra.

On je izdvojio izgradnju drugih objekata i realizaciju više infrastrukturnih projekata, te naveo da će na svečanoj akademiji biti uručeno 14 priznanja za izuzetan doprinos.

Na svečanoj akademiji uručen je Zlatni cvijet mladosti sportisti Nemanji Balabanu za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti sporta.

Svečanoj akademiji prisustvuju i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Bojan Vipotnik, ministar prosvjete i kulture Željka Stojičić, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, te ostale zvanice.

Laktaši 23. april obilježavaju u znak sjećanja na Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana