Dodik uručio inkubator i medicinsku opremu Bolnici u Trebinju

Srna
Foto: Srna

TREBINjE- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas Bolnici u Trebinju transportni inkubator i opremu za zbrinjavanje novorođenčadi nabavljene iz sredstava prikupljenih na donatorskoj večeri u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" čiji je pokrovitelj.

Dodik je inkubator i medicinsku opremu vrijednosti gotovo 115.000 KM bez PDV-a uručio direktoru trebinjske Bolnice Nedeljku Lambeti, u prisustvu medicinskog osoblja.

Bolnica Trebinje je u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" dobila transportni inkubator, dva stacionarna inkubatora, kolica za intrahospitalni prevoz novorođenčadi, pulsni oksimetar i perfuzor, rečeno je ranije Srni u toj zdravstvenoj ustanovi.

Dodik je i krajem prošlog mjeseca u Banjaluci na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske uručio inkubatore i opremu za zbrinjavanje novorođenčadi za porodilišta u Srpskoj, s ciljem izjednačavanja svih porodilišta i neonatalnih jedinica u Srpskoj i kada je riječ o opremi i edukaciji medicinskog kadra.

Inkubatore i opremu uručio je za bolnice u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnicama u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

Dodik će se danas u Trebinju sastati i sa rukovodstvom Bolnice Trebinje i posjetiti lokaciju na kojoj se gradi nova bolnica u naselju Pridvorci u koju Vlada Republike Srpske ulaže 128.448.448 KM sa PDV-om, s obzirom da to predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade u zdravstvenom sistemu Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana