Dodik: Srpska se bori za Ustav, ne vodi nikakvu secesiju

Srna
Foto: arhiva

​DRVAR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da se Republika Srpska bori za Ustav i ne vodi nikakvu secesiju.

Dodik je istakao da je gotovo nevjerovatno da jedan tako važan državnik kao što je njemački kancelar Olaf Šolc paušalno daje ocjene koje su rezultat muslimanske propagandne iz Sarajeva.

-Naravno da ničim ne može da dokaže da je to tačno. Nikakava se secesija ovdje ne vodi. Mi se borimo za Ustav. Oni pokušavaju da to proglase secesijom - izjavio je Dodik novinarima u Drvaru.

On smatra da je to naprosto jedna podmukla podvala, uvjeren je, i samom Šolcu.

- Biće prilike da i on sam uvidi da nije bio u pravu - rekao je Dodik.

Šolc je juče u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Berlinu izrazio zabrinutost zbog stanja u BiH i, kako je rekao, secesionističkih težnji Dodika.

Dodik je ponovio da se u lažnom izvještaju lažnog visokog predstavnika Savjetu bezbjednosti UN ponovo ocrnjuju Srbi, Republika Srpska, ali i Hrvati, te da u ovom dokumentu piše samo ono što odgovara Bošnjacima, a ignorišu se antidejtonske izjave koje se mogu čuti iz Federacije BiH.

Dodik je kao primjer toga naveo da se u izvještaju potpuno ignoriše činjenica da je lider SDA Bakir Izetbegović prije nekoliko dana rekao da "ako su džamije pune mladih, onda ima budućnosti za BiH", ocjenjujući da je to rasistička poruka za sve hrišćane na ovim prostorima.

-Ni druge stvari se ne nalaze u tom izvještaju. Neki dan je  pričao o tome da 60 odsto „probosanaca“ ne može da, po njemu, trpi da manjina Srba i Hrvata odlučuju o BiH. Može, trpiće ili nećemo biti zajedno - rekao je Dodik.

On je istakao da ništa od toga ne piše u izvještaju Savjetu bezbjednosti, već samo ono što odgovara Bošnjacima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana