Dodik: Srpska će zauvijek pamtiti Slavuja, borca za pravdu

Srna
Dodik: Srpska će zauvijek pamtiti Slavuja, borca za pravdu

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom godinu dana od smrti Slavka Jovičića Slavuja da se Pale, Srpska i srpski narod danas s dubokim poštovanjem sjećaju ovog velikog borca za pravdu i istinu o stradanju sarajevskih Srba zatočenih u brojnim muslimanskim logorima, posebno u “Silosu” kod Tarčina, gdje je i sam bio izložen najstrašnijem mučenju.

-Slavko Jovičić bio je veliki patriota i dobar čovjek, koji je na svojoj koži osjetio svu bestijalnu svirepost zločinaca u muslimanskim kazamatima, iz kojih je izašao među posljednjima -naveo je Dodik.

On je rekao da će Republika Srpska zauvijek pamtiti sve što je Jovičić uradio za svoj narod.

-Njegova borba za pravdu i istinu, kao i mučenje kojem je bio izložen, poput brojnih sarajevskih Srba, je trajni podsjetnik da moramo učiniti više da se nikada ne zaborave užasi kroz koje je prošao naš narod i da učinimo sve da se otkrije istina i zločinci budu kažnjeni. Neka mu je vječna slava i hvala - naveo je Dodik na svom portalu.

Jedan od svjedoka stradanja Srba u ratu u BiH Slavko Jovičić Slavuj preminuo je na današnji dan prošle godine u 69. godini u Palama.

Cijeli rat, pa čak i dva mjeseca nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bio je zatočen u logorima u Sarajevu i oko Sarajeva.

Slavko Jovičić je rođen 1953. godine u Doljanima kod Hadžića. 1990. godine je završio Višu upravnu školu u Sarajevu. Po završetku rata bio je inspektor državne bezbjednosti u MUP-u Republike Srpske, a potom potpredsjednik Saveza logoraša.

Od 2006. do 2014. godine bio je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana