Dodik posjetio Zid plača, otkrio šta je napisao na ceduljicu

Srna
Dodik posjetio Zid plača, otkrio šta je napisao na ceduljicu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sa izraelskim ministrom Zevom Elkinom obišao je Zid plača u jerusalimskom starom gradu.

Dodik se tom prilikom sastao sa Sulijem, glavnim rabinom Zida plača.

Zid plača je najvažnije mjesto na kojem se mole Jevreji. Običaj je da se na listiću papira napišu želje i molitve i da se stave u zid, a  vjerovanje je da će se ostvariti.

Na pitanje novinara šta je napisao na ceduljicu koju je stavio između kamenih blokova Zida plača, Dodik je odgovorio da je poželio zdravlje i sreću za svoju porodicu i drage ljude, a druga želja je da Republika Srpska bude nezavisna, javlja ATV.

Izraelski ministar za pitanje Jerusalima i nasljeđa Zeev Elkin, koji je sa Dodikom posjetio Zid plača, potvrdio je da je saradnja Srpske i Izraela na zavidnom nivou, javlja RTRS. Elkin je rekao da je velika čast za Jevreje što je srpski član Predsjedništva došao na Zid plača. Prije obilaska Zida plača, Dodiku je rabin govorio o važnosti Zida za Jevreje, ali i za sve narode koji posjećuju ovu svetinju.

 

Poseban je osjećaj posjetiti ovo sveto mjesto, simbol vječne borbe za slobodu i državu jevrejskog naroda. Veliko svjedočanstvo koje nas uči da bez države nema slobode.
Želim svu sreću bratskom jevrejskom narodu. Mi Srbi smo jednako stradalački narod i po tome bliski i bratski. pic.twitter.com/JiKyJrSXXZ

— Milorad Dodik (@MiloradDodik) July 20, 2022

 

Dodik se juče sastao sa predsjednikom Izraela Isakom Hercogom. Prethodno se sastao sa predsjedavajućim Svjetske cionističke organizacije Jakovom Hagoelom koji mu je tom prilikom uručio priznanje.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se sa Haimom Bivasom, predsjednikom Federacije lokalnih vlasti u Izraelu i gradonačelnikom Modina, grada pobratima sa Banjalukom.

Razgovarao je i sa ministrom pravde i zamjenikom premijera Izraela Gideonom Sarom.

Dodik se sastao i sa patrijarhom jerusalemskim Teofilom Trećim. Patrijarh mu je uručio Orden Jerusalimske patrijaršije.

Imao je sastao i sa ministrom za pitanja Jerusalima i nasljeđa Zevom Elkinom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana