Dodik: Policija garant bezbjednosti Srpske

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je policija Srpske garant bezbjednosti Republike i svih njenih građana, da je opredijeljena za mir i nema namjeru da prelazi međuentitetsku liniju.

Dodik je na svečanosti povodom obilježavanja Dana policije u Zalužanima kod Banjaluke rekao da nikada ne smiju biti zaboravljeni pripadnici policije Republike Srpske koji su dali svoje živote za odbranu srpskog naroda i stvaranje Srpske.

Dodik je rekao da je ponosan na činjenicu da je pripadao garnituri političara koji su se prilikom reforme policije borili da se sačuva policija Srpske, te ukazao da je Vlada Srpske uložila značajna materijalna sredstava za jačanje i obuku policije.

"Školujemo patriote koji su spremni da brane slobodu na ovim prostorima", rekao je Dodik i dodao da Srpska traži da se poštuju njena prava.

Dodik je rekao da srpski narod želi Republiku Srpsku koja ima svoj status koji je definisan u Dejtonskom sporazumu i Ustavu BiH, te da ne želi BiH koja je mimo dejtonskog ustava.

"Pokušaji nametanja dokumenta u UN donijeće štetu BiH. Šta god uradili, neće im pomoći, posebno Kristijan Šmit i američki ambasadori, ne pitajući nas šta želimo", rekao je Dodik.

On je istakao da je Republika Srpska stabilna i slobodna i da živi svoj život pored svih onih koji pokušavaju da je ospore i umanje njen značaj.

Dodik je najavio da će Srpska u narednih 10 dana donijeti svoj izborni zakon, te istakao da je neprihvatljiv Izborni zakon BiH na kojem rade muslimani, koji, kako kaže, zamajavaju javnost pričom o evropskim intregracijama, a njihov cilj je razgradnja i uništenje Republike Srpske.

"Naš cilj je samostalna Republika Srpska u okviru prava dobijenih Dejtonskim mirovnim sporazumom, a ako i to ne može, onda nezavisna država Republika Srpska pri čemu nećemo ugroziti mir", rekao je Dodik.

Centralna svečanost povodom obilježavanja Dana policije Srpske održana je u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima kod Banjaluke.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana