Zvaničnici Srpske: Nemjerljiva zasluga boraca u stvaranju i očuvanju Srpske

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Zvaničnici Republike Srpske čestitali su krsnu slavu BORS-a Mitrovdan.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je krsnu slavu - Mitrovdan predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske  Radanu Ostojiću, svim demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca, ističući da je njihova zasluga nemjerljiva u očuvanju i odbrani Republike Srpske.

"Njihov doprinos u odbrani Republike Srpske je ogroman i njima dugujemo poštovanje i zahvalnost za našu Republiku Srpsku. Svaki dan, a krsna slava posebno, prilika je da se sjetimo žrtve koju su ugradili u temelje naše otadžbine, u odbranu naših ognjišta i za slobodu koju danas imamo", istakao je Dodik u čestitki.

Takođe, dodao je Dodik, današnji dan je prilika i da se ukaže na potrebu poboljšanja materijalnog položaja svakog demobilisanog borca, ratnog vojnog invalida i porodice poginulog borca.

"Institucije Republike Srpske nastaviće da rade na tome da svi oni žive život dostojan čovjeka, te da zajedno riješavamo pitanja koja se tiču boračko-invalidske zaštite. Želim vam srećnu krsnu slavu i da je obilježite u zdravlju i ljubavi sa svojim najbližim", naglasio je Dodik. 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović odao je priznanje svim borcima Republike Srpske za nemjerljive zasluge u stvaranju i odbrani Republike u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Čubrilović je čestitao, u ime Narodne skupštine i svoje ime, krsnu slavu Mitrovdan Boračkoj organizaciji Republike Srpske /BORS/.

"Ovo je dan kada svi zajedno treba da se sjetimo i svih naših heroja koji su za Republiku Srpsku dali živote i da im iskažemo našu vječnu zahvalnost", saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Čubrilović je u čestitki dodao da će Republika Srpska i njene institucije sistemski i organizovano nastaviti da brinu o svim pripadnicima boračkih kategorija.

"Uvjeren sam da će nova Vlada Srpske i novi saziv Narodne skupštine nastaviti da donose zakone s ciljem rješavanja svih otvorenih pitanja i problema, te poboljšanja materijalnog statusa boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida“, zaključuje se u čestitki predsjednika parlamenta.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada Srpske, zajedno sa Boračkom organizacijom Republike Srpske, i u narednom periodu predano raditi na zaštiti prava i unapređenju položaja i materijalnog standarda porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca. 

Višković je povodom obilježavanja Mitrovdana - krsne slave BORS-a uputio čestitku predsjedniku ove organizacije Radanu Ostojiću i svim članovima, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

On je istakao da su borci Vojske Republike Srpske u najtežim, ratnim vremenima zaštitili srpski narod i odbranili Republiku Srpsku i da je zato obaveza i odgovornost institucija Srpske da čuvaju tradiciju Vojske Srpske i sjećanje na hrabra djela naših boraca.

- Krsna slava Mitrovdan, prilika je da se sa zahvalnošću sjetimo i da odamo počast našim herojima, koji su položili svoje živote za Republiku Srpsku i odbranili naša vjekovna ognjišta - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Srpske.


U svim opštinama i gradovima Republike Srpske u organizaciji opštinskih i gradskih boračkih organizacija danas se obilježava krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske - Mitrovdan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana