Dodik ispunio obećanje: Nakon teksta u "Glasu Srpske" stigla pomoć bakama iz Kozarske Dubice

Jana Kezić
Dodik ispunio obećanje: Nakon teksta u "Glasu Srpske" stigla pomoć bakama iz Kozarske Dubice

BANjALUKA - Bake Nevenka i Rajka Pralica iz Kadinog Jelovca kod Kozarske Dubice, koje teško bolesne žive u maloj oronuloj kući bez osnovnih uslova za normalan život, zahvaljujući srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku dobile su sve neophodne potrepštine.

"Glas Srpske" je prošle sedmice objavio tekst o teškom životu ovih baka, nakon čega je Dodik odmah sutradan najavio pomoć Nevenki i Rajki. One su odmah taj dan dobile hranu, sredstva za ličnu higijenu te bijelu tehniku. Međutim, to nije sve, jer je urađen i predračun koliko je novca potrebno za obnovu sobe i kupatila ovim staricama.

Humanitarka Ljilja Garača iz Kozarske Dubice kaže da je nakon objavljivanja našeg teksta bakama značajno poboljšan život.

- Odmah u petak ujutru, nakon što je tekst izašao u novinama, gospodin Milorad Dodik me je lično nazvao na telefon i rekao da se tim bakama pod hitno mora pomoći i sve riješiti  - kazala je Garača za "Glas Srpske". Kako je dodala, kada se javila na telefon, prvo je pomislila da je riječ o šali. Međutim, ubrzo se uvjerila da se ne radi o šali.

- Onda su me nakon toga zvali iz njegovog kabineta i rekli da će taj isti dan doći prva pomoć bakama. Dovezli su pakete hrane u kojima je zaista bilo svašta, zatim punu kutiju peškira, pelene, spavaćice, postaljinu, krevet za bolesnike, šporet i frižider - rekla je Garača.

Ispričala je da su joj još rekli i da im pošalje predračune za obnovu sobe i kupatila.

- Danas sam im poslala koliko je potrebno materijala da se uradi struja, uredi kupatilo, kao i da se izvrše unutrašnji radovi u sobi. Tako da je trenutno sada u procesu taj drugi dio pomoći - kazala je Garača, ističući da u akciji učestvuje i Rankica Marelj.

Dodala je da joj je bilo drago, kada je gospodin Dodik pozvao i rekao da će se to riješi.

- Jedna baka nije svjesna, a druga kaže da zna ko je poslao pomoć i njenoj sreći nema kraja - zaključuje Garača.

Garača je objasnila, da ta baka koja je nepokretna i koja nije svjesna, prema preporuci doktora ide u Dom za starija lica u Prijedor. 

- Krevet koji smo dobili za ovu staricu, preusmjerićemo na jednu nepokretnu i slijepu osobu koja leži od rođenja, već 48 godina, jer ona ide u dom - kazala je Garača, dodajući da joj je drago jer se pomoglo još jednoj osobi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana