Dodik: Moderenizacija željeznica i izgradnja pruga su kapitalni projekat

Srna
Foto: Kabinet predsjednika Republike Srpske/Borislav Zdrinja

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao da je modernizacija željezničkkog sistema Srpske i izgradnja novih pruga kapitalni projekat od strateške važnosti za cjelokupno društvo i privredu, te da je uvjeren da će u saradnji sa ruskom kompanijom "RŽD internešnel" biti postignut vrhunski nivo.

Dodik i direktor ogranka "RŽD internešnel" u Srbiji Mansurbek Sultanov danas su na sastanku u Banjaluci izrazili obostarni interes za realizaciju dogovorenih projekata koji obuhvataju modernizaciju i rekonstrukciju "Željeznica Republike Srpske", saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Sultanov je informisao Dodika o projektima koje ova kompanija realizuje širom svijeta, ali i na području Balkana sa posebnim akcentom na Srbiju gdje su realizovani značajni projekti u oblasti željezničke infrastrukture.

Sastanku su prisustvovali i ministar za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir i pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Vesna Vožni.

"RŽD internešnel" je specijalizovana građevinska kompanija, koja je u sastavu holdinga "Ruske željeznice" /RŽD/ koji predlaže čitav kompleks usluga i tehnologija u sferi željezničke izgradnje – od početne faze projektovanja i izrade projekta do njegove naknadne realizacije "pod ključ" u bilo kojoj zemlji svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana