Dodik: Medicinski fakultet uspješno odgovara na izazove savremene medicine

Srna
Dodik: Medicinski fakultet uspješno odgovara na izazove savremene medicine

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je dekanu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranku Škrbiću, profesorima i studentima 45 godina uspješnog rada, te izrazio nadu da će ova visokoškolska ustanova sa još većim uspjehom odgovoriti na sve izazove moderne medicine.

Dodik je istakao da je Fakultet kroz sve ove godine posvećen obrazovanju, istraživanju i neprekidnom napretku u medicinskoj nauci proizveo ne samo izuzetne stručnjake i ljekare, već i doprinio naučnom i medicinskom istraživanju.

"Od najsavremenije opreme u učionicama do posvećenih profesora i stručnog osoblja, Medicinski fakultet u Banjaluci se ističe kao prepoznatljiva visokoobrazovna institucija", naveo je Dodik u čestitki.

On je izrazio duboko poštovanje svim profesorima koji su sa strašću prenosili znanje na buduće generacije medicinskih stručnjaka.

Dodik je čestitao i svim studentima koji su preuzeli izazove ovog zahtjevnog puta obrazovanja za jednu od najhumanijih djelatnosti, navodeći da ova godišnjica treba da bude prilika za razmišljanje o postignućima i zajedničku radost u uspjesima.

On je izrazio nadu da će Medicinski fakultet u Banjaluci nastaviti da sa još većim uspjehom obogaćuje svijet zdravstva kvalitetnim stručnjacima i istraživanjem, te da odgovara na sve izazove moderne medicine i doprinosi ukupnom napretku zdravstvenog sistema Republike Srpske.

Medicinski fakultet osnovan je 17. marta 1978. godine na inicijativu Univerziteta u Banjaluci s ciljem obrazovanja stručnjaka doktora medicine. Prvo predavanje je održano 15. novembra 1978. godine.

Od tog perioda do danas, prateći svjetske trendove u obrazovanju, fakultet je krenuo u smjeru pokretanja novih studijskih programa.

Osim integrisanih studijskih programa - medicina, dentalna medicina i farmacija, licencirani su i novi studijski programi zdravstvenog usmjerenja - akušerstvo, fizioterapija, radiološka tehnologija, sestrinstvo, sanitarno inženjerstvo i medicinsko-laboratorijska dijagnostika.

Medicinski fakultet ima sva tri ciklusa studija - devet studijskih programa na osnovnim studijama, drugi ciklus studija - master zdravstvenih studija, kao i treći ciklus studija biomedicinskih nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana