Dodik izrazio spremnost za pomoć na sanaciji štete od požara u "Celeksu"

Srna
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci delegaciju privrednog društva SHP "Celeks", predvođenu vlasnikom Milanom Filom, te izrazio žaljenje zbog požara na objektu banjalučke fabrike "Celeks", kao i spremnost za svaku vrstu pomoći kako bi šteta što prije bila sanirana, a proizvodni proces tekao nesmetano.

Dodik je istakao da je najbitnije da nije bilo ljudskih žrtava i da požar nije uticao na proizvodni ciklus, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Srpske je još jednom zahvalio vlasniku Filu na prepoznavanju Republike Srpske i Banjaluke kao važne destinacije za njegove poslovne aktivnosti, te dodao da će institucije Srpske stimulisati privredno društvo SHP "Celeks" da nastavi procese investiranja, modernizacije, te izgradnje novih pogona, ističe se u saopštenju.

SHP "Celeks" je primjer uspješne privatizacije kada je fabriku preuzela slovačka SHP grupa, najveća grupacija u proizvodnji higijenskih papira u jugoistočnoj Evropi.

Do sada je u banjalučki SHP "Celeks" investirano više desetina miliona KM, a ova kompanija trenutno zapošljava 300 radnika i jedan je od najvećih izvoznika u banjalučkoj regiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana