Dodik, Cvijanovićeva i Đajić dijelili cvijeće na Trgu Krajine

Srna
Dodik, Cvijanovićeva i Đajić dijelili cvijeće na Trgu Krajine

BANjALUKA – Gradski odbor (GO) SNSD-a organizovao je danas na Trgu Krajine u Banjaluci podjelu cvijeća sugrađankama povodom 8. marta.

Tradicionalnom osmomartovskom druženju prisustvovali su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović i predsjednik GO SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je istakao da SNSD u praksi pokazuje da je okupljanje i učešće žena u vlasti najbolja sigurnost za dugoročnu politiku.

On je podsjetio da se posljednjih godina na visokim funkcijama u ime SNSD-a nalaze upravo žene - od Željke Cvijanović, koja je bila predsjednik Vlade Srpske i Republike Srpske, a trenutno je predsjedavajuća i srpski član Predsjedništva BiH, do ministra finansija Zore Vidović, Srebrenke Golić koja je danas predsjedavajuća Vijeća naroda i drugih koje su obavljale važne funkcije.

-Sinergija koju imamo kao partija, zajedno sa narodom u Republici Srpskoj najbolji je mogući dokaz da Srpska dobro stoji. Ekonomski je stabilna i nema izazova koji bi mogli dovesti u pitanje njenu stabilnost. To je upravo ono što i žene žele u ovom trenutku - rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da Republika Srpska i danas pokazuje sposobnost, solidarnost i spremnost da ide dalje.

Dodik je svim ženama čestitao 8. mart i poželio da njihov praznik bude što više dana u godini, da ravnopravnost, dobar život i mir budu dominantni i da to bude domonantno i u radu svih državnih institucija.
Prema njegovim riječima, shvatanje života žena najbliže je onome što SNSD radi, a to su mir, bezbjednost, okupljanje oko porodice i dragih ljudi, zdravlje i sve ono što građanima treba.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da Republika Srpska treba da bude pravo mjesto solidarnosti, a da žene u tome imaju značajnu ulogu, budući da su pokazale istrajnost i upornost - ne samo u teškim vremenima rata i stradanja, nego i u izgradnji poslijeratnog društva.

Cvijanovićeva je istakla da je zahvalna ženama u Srpskoj i naglasila da je svaki dan - dan žena, ukoliko žive u miru i slobodi, rade zajedno sa muškarcima i čine društvo boljim.

- Konačno danas živimo u slobodi i žene znaju da to cijene i da daju doprinos društvu na radnim mjestima ili u okviru porodice - izjavila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je danas da su žene ponos, ne samo stranke i grada, već i Srpske i glavni nosioci njenog razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana