Dodik crpi snagu iz naroda koji ga je izabrao - Šmit predstavlja nešto imaginarno

SRNA
Dodik crpi snagu iz naroda koji ga je izabrao - Šmit predstavlja nešto imaginarno

TREBINjE - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Bojan Vipotnik izjavili su u Trebinju da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik crpi snagu iz naroda koji ga je izabrao na tu funkciju za razliku od Kristijana Šmita koji predstavlja nešto imaginarno jer njegovo imenovanje nije potvrdio Savjet bezbjednosti UN .

"Govoriti o Kristijanu Šmitu postaje iluzorno s obzirom da je riječ o čovjeku čije imenovanje nije potvrdio Savjet bezbjednosti UN. Sve ono što donosi takav čovjek predstavlja nešto imaginarno i ne vjerujem da bilo ko u Republici Srpskoj razmišlja ozbiljno o onom što Šmit govori i radi", rekao je Šeranić novinarima komentarišući aktuelnu političku situaciju.

Šeranić ističe da je Dodik izabrani predstavnik naroda u Republici Srpskoj te da kada se usporedi sa nekim imaginarnim poput Šmita u odnosu na nekog koga je narod izabrao nema potrebe za bilo kakvom daljom diskusijom.

"Mislim da je Šmit dobio prostora više nego što zaslužuje. Međutim, ovo su očigledni pokušaji udara na institucije Republike Srpske. Ako bi se bilo koji način dozvolilo to, šta da očekuje običan građanin i koji su naredni koraci ako se ide prema predsjedniku i institucijama šta da očekuje običan građanin?", upitao je ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Bojan Vipotnik.

Vipotnik je istakao da će se u Republici Srpskoj apsolutno istrajati u zaštiti njenih insticija.

"Apsolutna podrška a sitni procenti su statistička greška i neka ide njima na čast", dodao je Vipotnik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana