Dobro stanje bezbjednosti: Manje krivičnih djela, prekršaja i saobraćajnih nezgoda u Gradišci

Milan Vujić
Dobro stanje bezbjednosti: Manje krivičnih djela, prekršaja i saobraćajnih nezgoda u Gradišci

GRADIŠKA - Na području Policijske uprave Gradiška u mjesecu julu evidentirano je 18 krivičnih djela, 17 manje u odnosu na isti mjesec prošle godine - izjavio je na pres konferenciji za novinare zamjenik načelnika ove uprave Tihomir Rakita.

On je rekao je da je evidentirano 13 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta i pet iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te da su sva djela rasvjetljena i da nije bilo krivičnih djela koja bi izazvala veću uznemirenost građana.

-Evidentirano je 26 narušavanja javnog rade i mira, što je šest manje u odnosu na juli prošle godine. U odnosu na uporedni period, smanjen je broj saobraćajnih nezgoda, sa 60 na 55, dok nije bilo smrtno stradalih lica u saobraćaju - istakao je Rakita koji je dodao da je u julu ove godine evidentirano 67 migranata na području Gradiške.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je da su u izvještajnom periodu evidentirana 33 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, šest manje u odnosu na jul prošle godine, te da su u saobraćajnim nezgodama tri lica teško povrijeđena, dok 19 lakše.

-Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno je evidentirano 705 prekršaja, koji su sankcionisani podnošenjem 28 zahtijeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 577 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je u julu isključeno 25 vozila i 151 vozač, od kojih je 128 vozača isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola - rekao je Trifković.

On je podsjetio da policija sprovodi kampanju „Niti jedan više“, koja je usmjerena na podizanje svijesti građana o odgovornom ponašanju u saobraćaju, te apelovao na sve vozače i učesnike u saobraćaju da poštuju propise, a od 2. septembra posebnu pažnju obrate na bezbjednost djece u blizini škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana