Dobra saradnja u sprečavanju nasilja u porodici

Srna
Foto: GS

TREBINjE– U Trebinju postoji veoma dobra saradnja multisektorskog tima koji se bavi sprečavanjem nasilja u porodici i zaštitom žrtava nasilja, a nastaviće se i unapređenje rada u toj oblasti, rečeno je danas na sastanku u trebinjskoj Policijskoj upravi.

Multisektorski sastanak održan je povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja", saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Poseban fokus povodom obilježavanja tog dana stavljen je na mogućnosti i preporuke u sprečavanju nasilja nad ženama u lokalnoj zajednici tokom cijele godine, kroz redovne multisektorske sastanke.

Riječ je o sastanku učesnika u sprovođenju Protokola o zajedničkom radu na sprečavanju nasilja u porodici i zaštiti žrtava nasilja, među kojima su inspektori Policijske uprave Trebinje, predstavnici trebinjskog Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Fondacije "Ženski centar", te Gradske uprave Trebinje.

Razmotreni su rezultati dosadašnjeg desetogodišnjeg rada multisektorskog tima, od kada je potpisan protokol o zajedničkom radu, a bilo je riječi i o mogućnostima unapređenja rada tog tima u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana