Dobojlije prve na regionalnom takmičenju đaka iz pružanja prve pomoći

Srna
Foto: Agencije

BROD- U Brodu je danas održano 27. Regionalno takmičenje podmlatka i omladine Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i realističkog prikaza stanja i oboljenja, a u kategoriji podmlatka najupješnija je bila ekipa iz Doboja.

Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Crvenog krsta Brod, a treća nagrada otišla je u ruke ekipe iz Vukosavlja.

Ekipa iz Doboja ponijela je epitet najbolje i u kategoriji omladine, drugo mjesto zauzela je ekipa iz Broda, koja se plasirala bolje od učenika iz Modriče.

Sekretar Koordinacionog odbora Crvenog krsta regije Doboj Marina Protić istakla je da svaki čovjek, posebno učenici, treba da budu obučeni da u određenim trenucima mogu da samostalno pruže prvu pomoć, koja je i najznačajnija.

"Nije važno ko je danas pobjednik, važno je učestvovati i da se djeca druže. Sa ovog takmičenja šaljemo poruku da je najvažnije da učenici u osnovnim i srednjim školama prođu određene obuke iz pružanja prve pomoći, što je važno jer se često nađemo u nepredviđenim situacijama gdje može doći do povrede", rekao je Protić.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Brod Ilija Seljaković izrazio je zadovoljstvo organizacijom i odzivom ekipa, te naglasio da ovakvi događaji dižu svijest o humanosti i važnosti znanja iz pružanja prve pomoći.

"Mladi na ovakvim takmičenjima mogu mnogo da nauče iz pružanja prve pomoći, što je veliko i dragocjeno iskustvo koje nikad ne znamo kada može zatrebati. Naravno, važno je druženje i poznanstva koja steknu", rekao je Seljakovićeva.

Najuspješnije ekipe idu narednog mjeseca na republičku provjeru znanja na Pale.

Član dobojske ekipe Maria Bilić rekla je da je ovo još jedna u nizu njihovih pobjeda, te izrazila nadu da će tako biti i ubuduće.

Gorana Lukić, učenik Srednje škole "Nikola Tesla" iz Broda drugi put je učestvovala na Regionalnom takmičenju u pružanju prve pomoći, te je istakla da je zadovoljna plasmanom i da je važno da se mladi edukuju u ovoj oblasti.

Na takmičenju su učestvovale ekipe iz Broda, Doboja, Dervente, Modriče, Teslića, Vukosavlja i Petrova.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana