Dobojlijama predstavljena patrola konjice

Srna
Dobojlijama predstavljena patrola konjice

DOBOJ - Patrola konjice Jedinice žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske predstavila se danas građanima u Doboju.

Zamjenik komandira Jedinice žandarmerije - konjica i službeni psi Dane Bajić rekao je novinarima da su prvi put u Doboju, gdje će u okviru promotivnih i preventivnih aktivnosti patrolirati ulicama do 14.00 časova sa dva konja rase njemački sportski koji se zovu Jarilo i Dedun.

Bajić je naveo da je riječ o konjima koji su obučeni za preventivno djelovanje, a u slučaju narušavanja javnog reda i mira i za represivno.

On je istakao da ova jedinica, koja ima 10 službenih konja rase njemački sportski i lipicaner, nije represivno djelovala.

"Trenutno u našoj jedinici radi i konjički klub i škola jahanja za djecu kako bi jedinicu približili građanima", rekao je Bajić Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić podsjetio je da je MUP Republike Srpske 2017. godine sistematizovao Jedinicu žandarmerije - konjicu, koja je pri Upravi policije počela sa radom 2018,, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Ruta današnje patrole je područje šireg centra grada, prevashodno lokacije štićenih objekata i sa velikom frekvencijom građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana