Doboj: Javni poziv za podsticaj privrednom sektoru

Srna
Foto: Literary Hub

DOBOJ - Gradska uprava Doboj objavila je javni poziv za projekat “Podsticaji privrednom sektoru u svrhu jačanja konkurentnosti, povećanja proizvodnje i očuvanja radnih mjesta”, ukupne vrijednosti 160.000 KM, koji je otvoren do 17. avgusta.

Podsticajna sredstva su namijenjena samostalnim preduzetničkim radnjama registrovanim na području Doboja koje se bave proizvodnjom, preradom, trgovinom i pružanjem usluga, čiji rad je usljed pandemije kovida 19 bio zabranjen u potpunosti ili djelimično u periodu od 16. marta do 31. maja, kao i preduzetničkim radnjama koje posluju u skladu sa Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida.

Podsticajna sredstva mogu se koristiti za nabavku novih proizvodnih mašina, alata i pripadajuće opreme, repromaterijala za proizvodnju, preradu ili obavljanje usluga, nabavku softvera, izradu promotivnog materijala i softverskih rješenja u svrhu unapređenja proizvodnje, prodaje robe i/ili usluga i onlajn prodaju, te savjetodavne usluge.

Sredstva su predviđena i za nabavku sredstava za ličnu zaštitu radnika u radnom procesu, sredstava za ličnu higijenu zaposlenih, higijenu radnog prostora, nabavku sredstava za dezinfekciju prostora i dezinfekciju sredstava za rad.

Projekat realizuje grad Doboj u okviru Projekta ekološkog i ekonomskog upravljanja-MEG, koji podržava i finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH.

Smjernice za podnosioce zahtjeva i potrebne obrasce mogu se preuzeti na zvaničnoj internet stranici grada Doboja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana