Harmonikaš Đorđe Perić pobjednik jednog od najprestižnijih svjetskih takmičenja

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Četrnaestogodišnji Đorđe Perić iz Bijeljine ostvario je izvanredan uspjeh, osvojivši prvo mjesto i zvanje laureata na jednom od najprestižnijih svjetskih takmičenja za harmoniku, PIF u italijanskom Kastelfidardu.

U konkurenciji izuzetno talentovanih mladih muzičara iz cijelog svijeta Perić je uspio da zasjeni i stručni žiri i publiku, a njegova tehnička vještina, muzička izražajnost i emocionalna zrelost u interpretaciji izdvojili su ga kao lidera u svojoj kategoriji.

Ovo nije samo još jedan trofej u njegovoj kolekciji, već potvrda izvanrednog talenta, posvećenosti i predanog rada koji traje godinama.

Pobjeda na ovom takmičenju rezultat je ne samo njegovog prirodnog talenta, već i izuzetno intenzivnog rada i pripreme, a veoma važnu ulogu u njegovom razvoju imao je njegov otac i mentor profesor Slaviša Perić, koji je svojom stručnošću i pažljivo vođenim pristupom pomogao Đorđu da izgradi muzičku karijeru na stabilnim temeljima.

Njegova podrška i iskustvo bili su ključni u napredovanju mladog umjetnika kojem uspjeh na PIF-u otvara vrata za dalji napredak na međunarodnoj muzičkoj sceni.

Ova pobjeda potvrđuje Perićev status jednog od najboljih mladih harmonikaša i svrstava ga među vrhunske umjetnike koji su predodređeni za najveće podvige u svijetu muzike.

Uz neosporni talenat, istrajnost i podršku porodice, Đorđe Perić je na dobrom putu da postane jedno od najprepoznatljivijih imena u svijetu harmonike.

Ovaj izuzetan uspjeh postigao je na 49. takmičenju u Kastelfidardu koje je poznato kao najstarije i jedno od najuglednijih takmičenja te vrste u svijetu.

Festival okuplja najbolje harmonikaše iz cijelog svijeta, a Đorđe Perić je briljantnim nastupom potvrdio svoj status vrhunskog mladog umjetnika.

Festival je održan u Kastelfidardu, gradu harmonike od 11. do 15. septembra.

Đorđe je učenik bijeljinske Muzičke škole "Kornelije Stanković" u klasi svog oca profesora Slaviše Perića. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana