Đokić: Stručnjaci utvrđuju metodologiju obračuna naknade za potopljeno zemljište Bilećkog jezera

GS
Đokić: Stručnjaci utvrđuju metodologiju obračuna naknade za potopljeno zemljište Bilećkog jezera

BANjALUKA - Radi rješavanja otvorenih pitanja iz oblasti energetike, na sastancima sa resornim ministrom Crne Gore Sašom Mujovićem, koji je izuzetno odgovorno i posvećeno pristupio dijalogu o tim pitanjima, dogovoreno je da stručni tim koji će činiti predstavnici iz Srpske i Crne Gore utvrdi metodologiju obračuna naknade za potopljeno zemljište Bilećkog jezera za dio koji pripada opštini Nikšić.

 Istakao je to ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Kada se utvrdi metodologija, vodeći računa o propisima koji regulišu pitanje naknada, Đokić je istakao da će biti utvrđen i konačan iznos obaveze koju će na godišnjem nivou imati "Elektroprivreda Republike Srpske", odnosno preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" kao neposredni obveznik plaćanja takvih naknada za Bilećko jezero.

-Krećući se u pravcu da unaprijedimo energetsku saradnju, izražavam zahvalnost ministru Mujoviću, a ja ću takođe krajnje odgovorno, u skladu sa svojim nadležnostima, pristupiti jačanju i unapređenju saradnje u pogledu razvoja novih energetskih projekata i aktivnosti, zato što je i neophodna i korisna za obje republike - naglasio je Đokić.

Mujović je, govoreći o isplaćivanju naknade, rekao da je napravljena dobra komunikacija sa ministrom Đokićem i istakao da su formirane dvije radne komisije koje se bave tim pitanjima, tako da se nada uspješnom rješenju.

On je istakao da je jako bitna mogućnost izgradnje novih objekata na Bilećkom jezeru.

-Solarna elektrana je vrlo izvodljiv projekat, kao i projekat reverzibilne hidroelektrane koji bi bio spas . rekao je Mujović za RTV Nikšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana