Đokić: Stalno raditi na poboljšanju radničkih prava

Srna
Đokić: Stalno raditi na poboljšanju radničkih prava

BANjALUKA - Unapređenje položaja radnika je primarni cilj i interes Vlade Republike Srpske i Socijalističke partije, poručio je predsjednik partije Petar Đokić u prvomajskoj čestitki radnicima, sindikatima i građanima Republike Srpske i BiH.

-Osnovni cilj Socijalističke partije je permanentno stvaranje novih radnih mjesta i borba za unapređenje položaja radnika. Od tih principa Socijalistička partija nikada nije, niti će da odstupa. To je suština naše politike i našeg djelovanja i tako će biti dok je socijalista - istakao je Đokić.

Lider socijalista je naglasio da su mir, sloboda, rad, ekonomska i svaka druga sigurnost, jednakost i solidarnost vrijednosti koje čine okosnicu programa Socijalističke partije.

-Ne smijemo zaboraviti istorijsku simboliku 1. maja - Međunarodnog praznika rada, te ostvarenih tekovina borbe za radnička prava, zaštitu radnika na radu, humanizaciju rada i proizvodnog procesa, socijalnu pravdu, radničku solidarnost i druge vrijednosti koje položaj radnika čine temeljom jednog demokratskog društva i socijalne države - naveo je Đokić.

Ljevičarske i socijalističke partije su, kako kaže Đokić, dale nemjerljiv doprinos borbi za prava radnika.

-Prava radnika trebalo bi da se konstantno nadograđuju i unapređuju. U to ime, još jednom čestitam praznik rada svim građanima Srpske i BiH uz staru parolu – “Da nam živi rad” - istakao je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana