Đokić prisustvovao osvećenju manastira Rmanj

GS
Đokić prisustvovao osvećenju manastira Rmanj

DRVAR- Na poziv episkopa bihaćko-petrovačkog g. Sergija, predsjednik SP Petar Đokić je danas u Martin Brodu prisustvovao svečanom činu osvećenja manastirskog Hrama svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u manastiru Rmnju, velikog jubileja 580. godina postojanja manastira i njegove najveće istorijske obnove.

Čin velikog osvećenja predvodio je Njegova Svetost Arhiepiskop Pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski g. Porfirije.

Po završetku svete Liturgije, Njegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački g. Sergije se obratio prisutnima besjedom u kojoj je zablagodario Njegovoj Svetosti i braći Arhijerejima na ukazanoj ljubavi i poštovanju koje su pokazali prema Rmanjskoj Svetinji i Eparhiji bihaćko-petrovačkoj, a zatim se Patrijarh Porfirije obratio besjedom poučavajući vjerni narod.

Potom je izvršeno i proglašenje kuma, a kum novoosveštanog obnovljenog manastirskog Hrama bio je g. Stojan Vukajlović iz Banjaluke sa porodicom.

Svečana trpeza ljubavi pripremljena je za sve prisutne gdje je uslijedila dodjela visokih odlikovanja Eparhije bihaćko-petrovačke svim zaslužnim ktitorima i obnoviteljima Manastira Rmnja, a potom i prigodan program obraćanja i govori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana