Đokić: Očuvati neraskidive veze sa obje strane Drine

Srna
Đokić: Očuvati neraskidive veze sa obje strane Drine

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na još jednom petogodišnjem mandatu na čelu Srbije, a Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) na rezultatu ostvarenom na izborima.

Đokić je rekao da očekuje da saradnja Republike Srpske i Srbije ostane na dosadašnjem kursu, koji podrazumijeva očuvanje neraskidivih veza sa obje strane Drine, zajedničke investicije, nacionalno jedinstvo i realizaciju mnogobrojnih zajedničkih projekata.

On je izrazio zadovoljstvo što je sestrinska partija SPS ostvarila zavidan rezultat i potvrdila svoju jačinu i partijsku disciplinu, saopšteno je iz SP-a.

“Birači u Srbiji su rekli svoje, a to je da nastavljaju da podržavaju ozbiljnu i naprednu politiku dosadašnje vlasti. Izborni rezultat nije nikakvo iznenađenje i očigledno je da građani Srbije cijene vlast koja je u teškim vremenima na globalnom nivou uspjela da održi stabilnost, mir i napredak države”, naveo je Đokić.

Aleksandar Vučić je juče kao predsjednički kandidat na izborima osvojio oko 60 odsto glasova, dok je lista “Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve” dobila najveći broj mandata u skupštinama Srbije i Beograda. Koalicija oko SPS-a, čiji je predsjednik Ivica Dačić, osvojila je 11,51 odsto glasova ili 32 mandata u parlamentu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana