Đokić: Napredovao inspekcijski nadzor nad primjenom zakona

Srna
Đokić: Napredovao inspekcijski nadzor nad primjenom zakona

BANjALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je inspekcijski nadzor nad primjenom zakona, propisa i opštih akata u resornim oblastima ovog ministarstva napredovao u prethodnom periodu.

Tokom sastanka u Banjaluci sa direktorom Republičke uprave za inspekcijske poslove Milovanom Krčom i vršiocem dužnosti glavnog tehničkog inspektora Ivanom Petrovićem, Đokić je upoznao rukovodstvo Inspektorata sa planom rada resornog ministarstva i prioritetima za ovu godinu.

Na sastanku je razgovarano o sistemu nadzora i kontrole u oblastima energetike, rudarstva i geologije Republike Srpske, te načinima njegovog unapređenja.

Istaknut je izuzetan značaj primjene zakona, nadzora i kontrole koju vrše inspekcijska tijela i drugi nadležni organi.

Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti nadzora u ovim oblastima, ističući da ministarstvo, zahvaljujući tome, uvijek ima uvid u trenutno stanje na terenu.

Krčo i Petrović su informisali ministra Đokića o rezultatima i efektima provedenih kontrola i nadzora u protekloj godini, kao i planovima za ovu godinu.

Prema njihovim riječima, ova institucija će nastaviti sa dobrom praksom razmjene znanja i iskustava sa ministarstvom.

Poručili su da im je cilj da se kroz stalnu komunikaciju sa nadležnim institucijama pokušaju dati blagovremeni odgovori na tekuća pitanja i probleme u pojedinim oblastima nadzora te unaprijedi poslovno okruženje.

Na sastanku je dogovoreno da se sa ovim aktivnostima ovom dinamikom nastavi i u narednom periodu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana