Đokić: Mitrovdan istorijski dan za srpske borce

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić čestitao je Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim borcima krsnu slavu Mitrovdan, istakavši istorijsku važnost mitrovdanskih bitaka 1992. i 1994. godine kada su od brojčano nadmoćnijeg neprijatelja odbranjeni Nevesinje, istočna Hercegovina i taj dio Republike Srpske.

"Nikada ne smijemo da zaboravimo koliko je bila visoka cijena žrtvovanja za slobodu našeg naroda", rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, sve dok bude Republike Srpske, Mitrovdan će biti jedan od najvažnijih datuma za svakog borca i srpski narod na ovim prostorima.

Đokić je istakao da su dvije velike mitrovdanske bitke udarile temelje južnih granica Republike Srpske i da su srpski borci heroji kojima se za to duguje vječna zahvalnost, saopšteno je iz Socijalističke partije.

Đokić je napomenuo da ne može da zamisli kako bi danas izgledala Republika Srpska da oko 3.500 najhrabrijih srpskih boraca nije pobijedilo tri puta brojniju vojsku HVO-a i takozvane Armije BiH.

"Pobjeda je u tom pogledu bila još trijumfalnija. U tim momentima, inat i želja da se odbrani otadžbina bili su jači od svakog neprijatelja. U tome je vrijednost našeg naroda i Republike Srpske", naglasio je Đokić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana