Đokić: Istrajati na potvrđenim antifašističkim opredjeljenima

SRNA
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić čestitao je danas građanima Republike Srpske i BiH 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, istakavši da je potrebno istrajati u potvrđenim antifašističkim i evropskim opredjeljenjima.

Đokić je podsjetio da je na današnji dan prije 77 godina završen najveći svjetski ratni sukob u istoriji čovječanstva, veličanstvenom pobjedom međunarodne koalicije savezničkih snaga protiv nacističkih i fašističkih sila, te da su udareni temelji poslijeratnog demokratskog razvoja svijeta.

„Socijalistička partija, kao i Republika Srpska ponose se zato što njeguju svijetle tekovine antifašističke borbe i što joj istinski pripadamo“, naglasio je Đokić.

On je nepomenuo da je u Drugom svjetskom ratu srpski narod, kroz socijalističke ideje u okviru tadašnjeg Narodnooslobodilačkog partizanskog pokreta Jugoslavije, bio u pobjedničkoj antifašističkoj koaliciji zajedno sa evropskim, ruskim i američkim saveznicima i u toj borbi izborio svoju slobodu, nacionalnu ravnopravnost i evropsku perspektivu, saopšteno je iz SP-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana