Đokić čestitao Dan rudara: Težak i častan posao koji obavljate vrijedan najvećeg poštovanja

GS
Đokić čestitao Dan rudara: Težak i častan posao koji obavljate vrijedan najvećeg poštovanja

BANjALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je u čestitki povodom Dana rudara - Svete velikomučenice Varvare da je to zahtjevan, težak i častan posao i da je budućnost rudarstva u investicijama i otvaranju novih rudnika.

- U ime svih zaposlenih u Ministarstvu energetike i rudarstva i u svoje lično ime, ovim putem vam upućujem iskrene čestitke povodom Dana rudara - Svete velikomučenice Varvare - istakao je Đokić.

Napomenuo je da rudarenje na području Republike Srpske ima tradiciju dugu 185 godina i okosnica je na kojoj se temelji budućnost u najvećem dijelu industrijskog života.

- Zahtjevan, težak i častan posao koji obavljate je vrijedan najvećeg poštovanja. Zahvalni smo za sav trud koji ulažete u očuvanje i napredak ove, za Republiku Srpsku, strateške oblasti - rekao je Đokić.

Podvukao je da je budućnost rudarstva u investicijama, otvaranju novih rudnika, a time i novih radnih mjesta, povećanju produktivnosti, većoj socijalnoj sigurnosti i boljim uslovima rada.

„- epublika Srpska je preuzela obavezu da, svi zajedno, radeći na unapređenju rudarstva, pronalazimo i ostvarujemo rješenja koja će vam omogućiti, prije svega, veću bezbjednost i sigurnost na radu, a zatim i pristojne uslove rada i zarade -naveo je Đokić. 

On je istakao da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo nastoje da to i obezbijede kroz ulaganje u razvojne istraživačke projekte kroz koje će biti definisane nove količine mineralnih sirovina i izvora energije i date nove projekcije rudarenja na području Republike Srpske.

- Naša podrška u tom smislu nikada nije i neće izostati. Uvjeravam vas da ćemo, kao i do sada, predano raditi kako bismo oblast upravljanja prirodnim resursima još kvalitetnije uredili i podigli još na viši nivo. Veoma smo zahvalni za vaš doprinos provođenju tih politika. U želji da vas u radu prati uspjeh, još jednom vam čestitam predstojeći praznik i želim zdravlje i sreću, uz tradicionalni rudarski pozdrav – Srećno - naglasio je Đokić.

Sveta velikomučenica Varvara, današnji praznik, obilježava se kao Dan i krsna slava rudara u Republici Srpskoj. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana