Djevojka koja je spasila život čovjeku u tržnom centru u Sarajevu, dobila ponudu za posao

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Direktor Doma zdravlja Kantona Sarajevo Abel Baltić, jutros je održao sastanak sa mladom ljekarkom Medinom Plaćo koja je prije dva dana, pravovremenom intervencijom, spasila život Sarajliji kojem je pozlilo tokom kupovine u tržnom centru.

Ona  je čovjeku pružila prvu pomoć do dolaska ekipe Hitne pomoći.

Baltić je rekao da je Plaćo svojim postupkom pokazala ne samo iznimnu požrtvovanost i humanost, nego i najviši nivo profesionalnosti i znanja.

-Drago mi je što se doktorica odazvala na moj poziv, kao što se dan ranije odazvala na poziv  gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, koja je ispravno zaključila da je doktorica Plaćo svojim činom zadužila sve nas. Doktorici Plaćo sam ponudio da svoje prvo uposlenje ostvari u Domu zdravlja Kantona Sarajevo - kazao je Baltić, javio je Kliks.

Dodao je da bi u tom slučaju u skladu sa zakonskim mogućnostima bio zaključen ugovor o radu na određeno vrijeme.

-Vjerujem da bi u dogledno vrijeme njen angažman mogao biti trajno riješen, s obzirom na već iskazano znanje i profesionalnost. Doktorica Plaćo je rekla da će razmisliti o našoj ponudi i obavijestiti nas o svojoj odluci uskoro - dodao je Baltić.

Poslao je poruku da za mlade, stručne kadrove ima mjesta u javnim zdravstvenim ustanovama, neovisno o političkim ili bilo kojim drugim uvjerenjima.

-Stručnost uvijek mora biti na prvom mjestu. Svjestan sam da imamo još mnogo mladih ljekara koji su u vrijeme pandemije pokazali veliku požrtvovanost i stručnost, koji trenutno takođe nemaju riješen radni status. Uvjeren sam da ćemo uskoro biti u mogućnosti uposliti više mladih stručnjaka ljekara. Naš zajednički interes je poboljšanje uslova rada u zdravstvenim ustanovama i osiguranje podrške zapošljavanju mladih kadrova sa ciljem unapređenja zdravstvenih usluga u kantonu - zaključio je Baltić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana