Djecu naučiti kako da se zaštite na internetu

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD - Cilj predavanja "Djeca u digitalnom dobu i digitalno nasilje" je podizanje svijesti o sigurnijem korištenju interneta i da djeca nauče kako da se zaštite na mreži, izjavila je inspektor kriminalističke policije pri Policijskoj upravi Mrkonjić Grad Višnja Arežina, koja je danas bila predavač u mrkonjićkoj Osnovnoj školi /OŠ/ "Ivan Goran Kovačić".

"Realizovali smo edukativnu radionicu za učenike četvrtog i petog razreda osnovnih škola, a cilj je da djeca nauče i koji su to najčešći oblici nasilja u virtuelnom svijetu", rekla je Arežina novinarima.

Ona je navela da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, od utorka do petka, 6. do 16. februara, organizuje edukativne radionice povodom obilježavanja Međunarodnog dana sigurnijeg interneta.

Učenica Marija Jovandić rekla je da je na predavanju mnogo naučila o bezbjednom korištenju interneta, a učenica Tina Gatarić da se ne treba dopisivati sa nepoznatim osobama i da ne daje svima svoju adresu i broj telefona.

Predavanje je danas održano i u OŠ "Branko Ćopić" u Bjelajcu kod Mrkonjić Grada, a juče u OŠ "Nemanja Vlatković" u opštini Šipovo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana