Djeca uručila načelniku poruke o dječijim pravima

Srna
Foto: Srna

MILIĆI - Načelnik opštine Milići Marko Savić ugostio je, povodom Nedjelje djeteta, 60 učenika Osnovne škole (OŠ) „Aleksa Jakšić“ koji su mu uručili napisane poruke o pravima djeteta - na školovanje, na sreću, na lijepo djetinjstvo.

Savić je naveo da su objasnili djeci da se i u opštini ostvaruju neka dječija prava.

“Ovo je poseban dan za opštinu jer su djeca najveće bogatstvo i resurs lokalne zajednice. Ovo je za nas zanimljivo iskustvo, ovoliki broj djece do sada nismo ugostili. Posjetili su naše službe, vidjeli šta radimo i da to nije ništa odvojeno od svakodnevnog života”, rekao je Savić novinarima.

Učiteljica Tanja Marković rekla je da su u posjeti opštini boravila djeca petih razreda, od kojih većina prvi put posjećuje opštinske službe.

Dobrodošlicu učenicima poželjela je i načelnik Odjeljenja za opštu upravu Marina Mišić. Učenicama Aleksandri Šargić i Tei Vasiljević dopale su se kancelarije, a najviše računovodstvo.

Obilježavanje Nedjelje djetete u Milićima biće nastavljeno sutra maskenbalom u kojem će učestvovati djeca iz obdaništa, učenici osnovne i srednje škole, i na LJetnoj pozornici izvesti prigodan kulturno-zabavni program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana