Djeca crtala za rođendan svom gradu

Srna
Foto: Agencije

ZVORNIK - Mališani Dječijeg vrtića "Naša radost" danas su crtajući u glavnoj gradskoj ulici na tradicionalan način čestitali Dan grada Zvornika - 21. maj.

Ovom kreativnom događaju, gdje su djeca kredama u boji crtala cvjetiće, kućice, sunce, kružiće i sve drugo iz svoje mašte i okoline u Ulici Svetog Save, prisustvovali su gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović i Miloš Tomić.

Ivanović je rekao novinarima da je ovo jedna od najljepših manifestacija koja se održava povodom rođendana grada Zvornika.

"Crtajući svom gradu mališani šalju i poruke koje mi odrasli treba da prepoznamo i da se trudimo da radimo i ispunimo im želje kako bi njihovo odrastanje bilo što ljepše i bezbrižnije", rekao je Ivanović.

On je zahvalio zaposlenima u Dječijem vrtiću "Naša radost" na svakodnevnom radu i trudu da pruže kvalitetne usluge najmlađim sugrađanima.

Direktor vrtića Vukomir Stanković rekao je da, kao i svake godine, mališani na svoj način iskazuju ljubav prema svom gradu čestitajući mu rođendan.

Stanković je istakao da se djeca, osim što pokazuju sve ono što u ovom uzrastu znaju da nacrtaju, lijepo druže i raduju crtajući na ulici.

Svom gradu je crtalo oko 150 mališani od mlađe do najstarije vrtićke grupe.

Grad Zvo/r/nik se prvi put pojavljuje u spisama dubrovačkog arhva 21. maja 1410. godina, pa je Zvornik taj datum uzeo za obilježavanja Dana grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana