Đajić: Od prikupljenih sredstava planirana kupovina kombija za Daun sindrom centar

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić prisustvovaće sutra tradicionalnom Svetosavskom balu u Beču zajedno sa članovima Daun sindrom centra iz Banjaluke.

"Zajedno sa mojim drugarima iz Daun sindrom centra prisustvovaćemo jubilarnom 25. Svetosavskom balu u Beču. Imamo obećanje da će od prikupljenih sredstava biti kupljeno kombi vozilo za potrebe ovog centra", rekao je Đajić za Srnu.

Tradicionalni Svetosavski bal biće održan u 12 sala i na četiri pozornice raskošne bečke carske palate Hofburg, uz prisustvo brojnih učesnika i posjetilaca.

Tokom šestočasovnog scenskog programa biće izvođene numere klasične, starogradske, rok i elektronske muzike.

Organizatori podsjećaju na dugu istoriju Svetosavskog bala koja datira čak 160 godina u prošlost, a koja je prekidana samo silom istorijskih prilika.

"Baš s tim motivom, na pola puta između negovanja istorije i tradicije i hvatanja toka s novim vremenom, ovaj ambiciozan poduhvat okuplja najbolje od srpske dijaspore i same matice i ponovo biva mesto susreta zanimljivih ljudi i ideja", ističe se u saopštenju iz Srpskog centra u Beču.

Bal je dio svetosavskih svečanosti, a partner ove godine je Autonomna Pokrajina Vojvodina.

Karte se mogu kupiti na zvaničnom sajtu Svetosavskog bala /savaball.at/, gdje se mogu naći i detaljne informacije o učesnicima i samom događaju.

Srpski centar u Beču postoji od 1995. godine i bavi se promovisanjem i afirmisanjem srpske tradicije i savremene kulture. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana