Đajić: Obezbijeđen sistem hlađenja za kvalitetniji smještaj pacijenata

GS
Đajić: Obezbijeđen sistem hlađenja za kvalitetniji smještaj pacijenata

BANjALUKA- Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske riješio je pitanje hlađenja Centralnog medicinskog bloka, što će omogućiti kvalitetniji boravak pacijenata, a projekat je veliki uspjeh ove ustanove, kao i Republike Srpske, izjavio je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić.

Đajić istakao je da je posao povjeren kompaniji "Vamed" iz Beča, te da projekat, osim ugradnje rashladnog sistema, podrazumijeva i rješavanje pitanja kvalitetnijeg grijanja i sanaciju kuhinje.

"Do kraja godine nastavljaju se radovi na novoj kotlovnici, čime će trajno biti riješeno i pitanje grijanja i hlađenja zgrade. U okviru ovog projekta biće sanirana i kuhinja, te UKC ovom sanacijom dobija savremeni tablet sistem za distribuciju hrane", rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, u kompletan projekat biće uloženo oko 15 miliona evra.

"Osim gradnje operacionih sala, nabavke opreme, edukacije našeg kadra, radimo i na kvalitetnom smještaju pacijenata i 50 godina od izgradnje Centralnog medicinskog bloka, prvi put imamo centralno hlađenje prostorija", kaže Đajić.

Đajić je zahvalio rukovodstvu Srpske koje je obezbijedilo sredstva da se ovaj projekat realizuje za dobrobit pacijenata.

"Zahvalni smo izvođaču jer je posao završio deset dana prije roka, a imamo dogovor da i kuhinju i novo grijanje završimo do nove godine", rekao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana