Đajić: Nastavak saradnje Instituta „Dedinje“ i UKC-a

Srna
Đajić: Nastavak saradnje Instituta „Dedinje“ i UKC-a

BANjALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je danas u Beogradu da su Srbija i Republika Srpska povezane neraskidivim vezama u svim oblastima, pa i u medicini.

Đajić, koji je danas u Beogradu prisustvovao svečanom otvaranju nove zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, rekao je da će ovaj institut nastaviti da pomaže UKC-u u liječenju kompleksnih slučajeva pacijenata sa kardiovaskularnim oboljenjima.

-Nastavljamo sa našom već tradicionalnom dvosmjernom saradnjom, edukacijom i razmjenom medicinskog kadra - istakao je Đajić.

On kaže da je izuzetno srećan zbog otvaranja novoizgrađene zgrade Instituta „Dedinje“ zbog svih građana Srbije, ali i građana Republike Srpske, saopšteno je iz UKC-a.

Đajić je uputio čestitke predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, ministru zdravlja Srbije i direktoru Instituta Milovanu Bojiću na izgradnji ovog reprezentativnog objekta na koji se čekalo 25 godina.

Nova zgrada ima 14.000 kvadratnih metara prostora, 108 kreveta za pacijente koji su na liječenju, 25 kreveta na intenzivnoj njezi, laboratoriju, transfuziju, dio za postoperativno liječenje, kao i četiri operacione sale, od kojih je jedna „hibridna“, odnosno u njoj će se istovremeno vršiti više procedura na pacijentu sa ljekarima različitih specijalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana