Šta kaže Đajić o izvještaju protiv dvojice ljekara

N. Tomašević
Šta kaže Đajić o izvještaju protiv dvojice ljekara

BANjALUKA – Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske radi sve po zakonu, rekao je generalni direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

Đajić se oglasio  nakon što je policija protiv ljekara Milana Simatovića i Velimira Škrbića iz Banjaluke podnijela izvještaj Tužilaštvu BiH u okviru akcije “Spartakus” zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, među kojima i primanje mita.

Đajić je za „Glas Srpske“ kazao da se ovaj slučaj desio prije par godina i da se tada  ljekarima pacijent lažno predstavio.

- Došao je pacijent, kao što u UKC dolazi svakog dana 3.000 pacijenata sa zdravstvenom knjižicom. Nisu ljekari policija i nisu znali da li je to njegova zdravstvena knjižica ili nije. Taj pacijent se žalio  na veoma jake bolove u stomaku i takve će sve i jedan doktor primiti. Da se vidi o čemu je riječ, da nije puklo slijepo crijevo. Naši ljekari su radili vrlo profesionalno - rekao je Đajić.

Istakao je da su Milan Simatović i Velimir Škrbić ozbiljni i vrlo savjesni hirurzi i izuzetni u svom poslu i da ne sumnja da su nešto namjerno uradili.

- Podržavam da nadležni provjere sve slučajeve koje mi radimo ako ima sumnje u nešto. Drago mi je da se sve provjeri i utvrdi prava istina i vjerujem da će tako biti i u ovom slučaju -  rekao je Đajić.

Dodao je da Simatović već neko  vrijeme ne radi u UKC-u, a da je Škrbić izuzetan ljekar  koji radi dobro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana