Direktori škola „Branko Radičević“ okupili se u Beogradu

Tanjug
Direktori škola „Branko Radičević“ okupili se u Beogradu

BEOGRAD - Direktori osnovnih škola koje nose ime pjesnika Branka Radičevića iz Republike Srpske posjetili su danas Osnovnu školu “Branko Radičević” na Novom Beogradu gdje su prisustvovali priredbi povodom 200 godina od rođenja tog pjesnika.

Pomoćnik ministra prosvjete Milan Pašić iskazao je zadovoljstvo što je resorno Ministarstvo domaćin kolegama iz Republike Srpske uoči i tokom Svesrpskog sabora koji će se održati sutra. Pašić je za Tanjug naveo da je Ministarstvo prosvjete u saradnji sa resornim ministarstvom Republike Srpske napravilo niz aktivnosti koje će se realizovati danas i sutra, navodeći da je planirana posjeta spomeniku Branka Radičevića na Kalemegdanu, kao i upoznavanje sa Beogradom.

Tokom današnjeg dana, kako je rekao, održaće se i zajednički sastanak ministara i direktora škola u Vladi Srbije o unapređenju saradnje.

-Nama je cilj da kroz ovu aktivnost solidarnosti, jedinstva i zajedničke vrednosti koje gajimo kao Srbija i Republika Srpska unapredimo sve ono što nam je važno, a prvi segment je obrazovanje - rekao je Pašić i dodao da je posjeta delegacije Republike Srpske izuzetna prilika da se uspostavi saradnja između škola koje nose naziv tog pjesnika.

Direktorka Osnovne škole „Branko Radičević“ na Novom Beogradu Suzana Lipić iskazala je zadovoljstvo što će sa kolegama iz Republike Srpske imati priliku da razgovara o unapređenju saradnje između škola, a tom prilikom i da razmijene iskustva.

-Hvala Ministarstvu prosvjete koje je započelo ovu saradnju. Nadam se da će ovo biti model za ostale škole, da sarađujemo neposredno, da razmjenjujemo iskustva, da imamo različite sportske i kulturne aktivnosti između naše države i Republike Srpske - rekla je ona. Direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ u Banjaluci Siniša Rendić naveo je da mu je drago što se posjeta osnovnoj školi na Novom Beogradu dešava dan prije Svesrpskog sabora i što će imati priliku da upozna i druge kolege.

-Veliko nam je zadovoljstvo što se to dešava dan prije Svesrpskog sabora. Naša škola već ima saradnju sa Srbijom i školom. Pobratimili smo se sa dve škole - rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana