Derventa: Prikupljeno 155 doza krvi

Srna
Foto: srna

DERVENTA- Na prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Derventi danas je prikupljeno 155 doza dragocjene tečnosti. Akciji, koja je održana u organizaciji Gradske organizacije Crvenog krsta, odazvalo se 207 davalaca.


Sekretar ove organizacije Radislav Kujundžić ističe da Derventa ima dugogodišnju tradiciju davalaštva krvi. "Odziv na današnju akciju je bio iznad naših očekivanja zahvaljujući dobrom radu sa mladima kroz škole.

Dervenćani uvijek pokažu humanost kada treba", rekao je Kujundžić. Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić izrazio je zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi na humanosti i Crvenom krstu na uspješnoj organizaciji akcije.

"Jedna smo od rijetkih lokalnih zajednica koja namjenski odvaja sredstva za ove namjene. Pomažemo rad Crvenog krsta sa 40.000 KM, a 8.000 KM izdvajamo za akcije darivanja krvi", rekao je Pašalić novinarima.

Doktor Jelena Mastilović iz dobojske službe Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske kaže da je trenutna situacija sa zalihama krvi dobra. "Veoma je važno da neko kada počne davati krv zna da je to zdravo za organizam, a istovremeno dobije i moralnu satisfakciju da je nekom pomogao i spasio nečiji život", rekla je Mastilovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana