Deminersko radilište Crni bunari- jedno od zahtjevnijih

SRNA
Deminersko radilište Crni bunari- jedno od zahtjevnijih

SARAJEVO- Deminersko radilište Crni bunari kod Bosanskog Grahova jedno je od zahtjevnijih lokaliteta gdje se ulažu značajni napori da bi bilo očišćeno od mina, izjavio je zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mijo Krešić.

Krešić je naveo da tu pripadnici Deminerskog bataljona Oružanih snaga BiH ulažu napore da bi ovo područje bilo deminirano, ali i ekshumirani posmrtni ostaci. Tu se traga "za posmrtnim ostacima poginulog pripadnika Sedme gardijske brigade Hrvatske vojske Pume" zbog čega je, kako navode iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, značajno deminiranje tog lokaliteta.

Krešić je to deminersko radilište danas i obišao sa vojnim atašeom Hrvatske brigadirom Davorom Kiraljom. Crni bunari kod Bosanskog Grahova predstavljaju jedno od 20 i više deminerskih radilišta u BiH na kojem su angažovani pripadnici deminerskog bataljona Oružanih snaga.

džOružane snage BiH obavljaju oko 30 odsto svih aktivnosti u procesu uklanjanja mina i time daju i više nego značajan doprinos stvaranju bezbjednog okruženja širom BiH, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana