Delegati Boračke organizacije Derventa neće na skupštinu BORS-a u Bijeljini

SRNA
Foto: Arhiva

DERVENTA - Delegati Gradske boračke organizacije Derventa neće prisustvovati Skupštini Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/, koja je najavljena za danas u Bijeljini, jer nije sazvana u skladu sa važećim aktima BORS-a, saopšteno je iz derventske Boračke organizacije.

"Nakon sagledavanja svih aspekata događaja u BORS-u i oko organizacije, odlučeno je da delegati u Skupštini BORS-a iz Dervente ne prisustvuju sjednici koju je sazvao predsjednik Odbora porodica poginulih i zarobljenih boraca", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je istaknuto da je činjenica da su se u javnosti, ali i u dopisima nekih opštinskih boračkih organizacija pojavile kandidature za predsjednika BORS-a.

"To upućuje da se, mimo legalnih i legitimnih procedura, događa proces koji dodatno komplikuje situaciju. Pozivamo sve aktere donošenja odluka u BORS-u na jedinstvo i djelovanje u interesu članova porodica poginulih boraca, vojnih invalida i demobilisanih boraca. Nažalost, u ovom trenutku odvija se ogoljena borba za vlast u BORS-u, što ni na koji način neće doprinijeti realizaciji programskih ciljeva i zadataka", piše u saopštenju.

Gradska boračka organizacija Derventa istakla je da se zalaže za djelovanje u okviru Statuta i ostalih važećih akata BORS-a, kao i u okvirima zakona koji definišu rad udruženja građana, te za sprovođenje procedura zasnovanih na demokratskim principima od kojih je javnost rada jedan od najvažnijih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana