Davidovićeva uručila školski pribor đacima doma "Rada Vranješević"

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović danas je prilikom posjete Domu "Rada Vranješević" u Banjaluci uručila 50 paketa školskog pribora đacima u ovoj ustanovi za početak nove školske godine.

"Uručili smo đacima u ovoj ustanovi školski pribor povodom početka nove školske godine. Vjerujem da će im biti od koristi", rekla je Davidovićeva novinarima.

Ona je navela da Dom "Rada Vranješević" ima podršku institucija Republike Srpske, jer zaposleni u ovoj ustanovi rade odgovoran posao, kako bi njihovi štićenici izrasli u dobre i čestite ljude.

Davidovićeva je poželjela svim učenicima u Republici Srpskoj srećan početak nove školske godine, te puno uspjeha, radosti i druženja.

Ona je podsjetila da Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske obezbjeđuje besplatne udžbenike za odlične učenike iz višečlanih porodica od trećeg do devetog razreda.

Davidovićeva je napomenula da besplatne udžbenike obezbjeđuje i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Vršilac dužnosti direktora Doma "Rada Vranješević" u Banjaluci Darijana Kecman izrazila je zahvalnost Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske za značajnu donaciju školskog pribora.

Kecmanova je rekla da Dom ove godine ima 71 đaka i osam studenata.

"Svake godine septembar je za nas veliki izazov, kao i za roditelje u lokalnim zajednicama. Naš zadatak je mnogo teži, jer mi ove godine u školu spremamo 71 đaka, a uz podršku resornog ministarstva, naš zadatak je riješen", istakla je Kecmanova.

Komentarišući slučajeve prošlogodišnjeg zlostavljanja djece u ovoj ustanovi, Kecmanova je rekla da su nakon tih događaja pooštreni uslovi prilikom zapošljavanja u Dom.

"Naša ustanova sada traži nalaz kliničkog psihologa sa posebnim osvrtom na test ličnosti, uvjerenje da se protiv budućeg radnika ne vodi krivični postupak, da nije osuđivan, te da nije evidentiran u registru pedofila. Mislim da ćemo na ovaj način sve nemile potencijalne događaje eliminisati", poručila je Kecmanova.

Ona rekla da ima saznanja da se protiv obojice portira u ovoj ustanovi vode određeni krivični postupci, te da oni više nisu radnici u ovoj ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana