Davidovićeva uručila donaciju odjeljenju dječije hematoonkologije

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uručila je danas donaciju Odjeljenju dječije hematoonkologije Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti.

Davidovićeva je istakla da su se mališani koji se liječe na ovom odjeljenju u najranijoj životnoj dobi suočili sa velikim teretom, te da je zadatak institucija da učine sve da bi im boravak u bolničkoj postelji na svaki način bio olakšan. "Ovo je i prilika da pružimo podršku kako djeci, tako i roditeljima jer se sa bolešću djeteta suočava i bori cijela porodica", navela je Davidovićeva.

Ona je napomenula da Ministarstvo porodice, omladine i sporta pruža podršku i Roditeljskoj kući u kojoj borave porodice mališana oboljelih od malignih bolesti, a koji se liječe na UKC-u Srpske, saopšteno je iz Ministarstva. Davidovićeva je sa pomoćnikom direktora UKC-a Srpske za medicinske poslove Slobodanom Hajderom i šefom Odjeljenja dječije hematoonkologije Jelicom Predojević Samardžić razgovarala o izazovima sa kojima se susreću u periodu pandemije virusa korona i potrebama kada je riječ o liječenju mališana na Odjeljenju.

Ona je zahvalila ljekarima i medicinskom osoblju za sve napore koje ulažu u borbi za zdravlje pacijenata, naročito u periodu pandemije virusa korona i naglasila da će u Ministarstvu porodice, omladine i sporta uvijek imati podršku i partnera. Predstavnici UKC-a ocijenili su da je dosadašnja saradnja sa ocim ministarstvom korektna i da se prilikom svake posjete i donacije vodilo računa o potrebama mališana, ali i osoblja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana