Davidović: Na mladima obaveza da sačuvaju običaje Roš Hašane

GS
Davidović: Na mladima obaveza da sačuvaju običaje Roš Hašane

BANjALUKA- Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović uputio je čestitku svim Jevrejima i jevrejskim opštinama u Republici Srpskoj i BiH povodom jevrejske Nove godine, praznika Roš Hašana, sa željom da prazničnu radost podijele s porodicom i prijateljima.

"Slaveći stvaranje svijeta, ovaj praznik pruža priliku Jevrejima da preispitaju izgovorene riječi i učinjena djela i da donesu dobre odluke za narednu godinu. Na mladim generacijama je obaveza da sačuvaju bogatu tradiciju i običaje Roš Hašane, kada se uz zvuke šofara traži blagoslov, a porodice okupljaju za prazničnom trpezom koja simbolično najavljuje blagostanje i sreću. Želim Vam dobru nastupajuću godinu!", naveo je Davidović u čestitki.

On je istakao da najljepše čestitke povodom Roš Hašane, jevrejske Nove godine, Jevrejima upućuje u ime Republičkog sekretarijata za vjere i u svoje lično ime.

Jevreji širom svijeta slave dolazak jevrejske Nove godine - Roš Hašana.

Jevrejska Nova godina računa se po Tori od postanka svijeta, obilježava se dva dana, i to u sinagogama, molitvama pokajanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana