Darko Banjac na donatorskom ručku za obnovu Saborne crkve u Mostaru

Srna
Darko Banjac na donatorskom ručku za obnovu Saborne crkve u Mostaru

MOSTAR - Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac prisustvuje danas donatorskom ručku za obnovu Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru, gdje je razgovarao sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem.

Iz ove stranke je saopšteno da Banjac, zajedno sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske i regiona, u Mostaru boravi povodom 150 godina od osveštanja Saborne crkve Svete Trojice.

Banjac je bio kum slave Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru 2018. godine.

U Mostaru je u toku donatorski ručak za obnovu Saborne crkve Svete Trojice kojoj prisustvuje više od 300 zvanica.

Donatorskom ručku prisustvuju Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić te mnogobrojni visoki zvaničnici iz Srpske, Federacije BiH, regiona, gradonačelnici i načelnici opština i drugi gosti.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije jutros je, uz sasluženje 14 vladika i brojnih sveštenika, služio liturgiji u tom hramu.

Saborna crkva Svete Trojice dovršena je na jesen 1873. godine, a osveštana na Lučin dan iste godine. Bila je ukras i jedan od simbola Mostara. U vrijeme kada je izgrađena bila je najveća pravoslavna crkva na Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana