Danijel Simić dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost "Milan Pantić"

GS
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA- Danijel Simić, novinar Radio-televizije Republike Srpske i predsjednik Udruženja novinara RS, ovogodišnji je dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost “Milan Pantić”, koju dodjeljuje kompanija "Novosti".

Ovu odluku donio je petočlani žiri. Za Simića je glasalo troje članova, dok su po jedan glas dobili Branko Žujović, novinar i urednik portala Subotičke.rs, i Ruža Helać, autor dokumentarnog TV serijala "Zelena patrola na djelu".

- Danijel Simić se izdvojio svojim izvještavanjem iz Donbasa. Jedan je od rijetkih koji je otišao u zonu sukoba i posvećeno izvještavao. Svakodnevno je izvještavao o sukobima u Donbasu, ušao je među prvima u kompleks čeličane Azovstalj. Osim o sukobima, izvještavao je i o životu običnih građana u Donbasu i razvejavao mnoge neistine koje se plasiraju u javnost - navodi se u prijedlogu za nagradu.

Ovogodišnji konkurs trajao je do 20. maja, a laureta je izabrao žiri koji su činili predstavnici porodice Pantić, UNS, NUNS, lokalnog medija u Jagodini i Večernjih novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana