Dani Srpske kuće: Banjalučka publika prepoznala spoj umjetnosti i humanosti

Anita Janković Rečević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Izvođenjem predstave "Ne igraj na Engleze" u Banjaluci je večeras završeno drugo veče manifestacije "Dani Srpske kuće" koja za cilj ima prikupljanje sredstava za gradnju kuća višečlanim i socijalno ugroženim porodicama iz Republike Srpske.

Organizator manifestacij je Fondacija "Srpska kuća" u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture i Dječijim pozorištem Republike Srpske na čijoj sceni su večeras igrali poznati glumci iz Beograda koje je publika u više navrata nagradila gromoglasnim aplauzom.

Članica Fondacije Srpska kuća Jelena Trninić Milićević istakla je da su prezadovoljni posjećenošću i izvođenjem predstave, istakavši da su sve karte rasprodate.

- Činjenica da je publika glumce četiri puta vraćala na binu pokazuje da smo u najljepšem mogućem svjetlu spojili umjetnost, kulturu i humanst. Veliki posao nam tek predstoji, ali ovo nam je dalo dodatnu snagu i motivaciju - rekla je Trninić Milićević i najavila da prikazivanje tv serijala kreće od sredine mjeseca na Alternativnoj televiziji.

Prezadovoljni su i beogradski glumci koji su se odrekli honorara za Srpsku kuću. Aleksandar Radojičić rekao je da je prestava rađena za malu, intimnu scenu što nije bio slučaj večeras budući da su igrali pred mnogobrojnom publikom.

- Mislim da smo uspjeli da dočaramo ono što ova predstava jeste. Možda je ovo i najbolje igranje do sada ove predstave - rekao je Radojičić.

Prisutne zvanice večeras su imali priliku da pogledaju i trejler za tv serijal Srpska kuća na kojem organizatori predano rane, a čije prikazivanje na Alternativnoj televiziji počinje sredinom ovog mjeseca.

Zarada od prodaje karata namijenjena je za izgradnju kuća porodicama iz Banjaluke, Jezera i Dervente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana