Danas vruće, nebo zamuđeno zbog saharskog pijeska

SRNA
Danas vruće, nebo zamuđeno zbog saharskog pijeska

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se tokom većeg dijela dana očekuje sunčano i vruće vrijeme uz malu oblačnost, a nebo će biti zamućeno usljed prisustva saharskog pijeska.

Ponegdje na sjeveru u popodnevnim časovima mogući su lokalni razvoji, koji mogu usloviti prolaznu kišu ili pljusak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren južni do jugozapadni vjetar, na sjeveru uveče povremeno pojačan.

Maksimalna temperatura vazduha od 32 na jugu i jugozapadu do 37 na sjeveru, u višim predelima od 25 stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je pretežno sunčano, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 13; Bugojno i Sokolac 17; Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 20; Banja Luka, Livno, Sanski Most i Tuzla 21; Prijedor i Zenica 22; Bihać i Gradačac 24; Bijeljina i Mostar 25; Neum 27°C.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 13, Kalinovik i Čemerno 16 stepeni, Sokolac, Han Pijesak, Gacko, Rudo i Bugojno 17, Višegrad 19, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Srebrenica i Široki Brijeg 20, Banjaluka, Kneževo, Livno, Sanski Most i Tuzla 21, Doboj, Prijedor, Srbac i Zenica 22, Mrakovica 23, Bihać i Gradačac 24, Bijeljina i Mostar 25 i Neum 27 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana