Dan srpskog jedinstva obilježen u Kanadi

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Na obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave prvi put i u Kanadi, ambasador BiH Marko Milisav je rekao da Srbi, bez obzira sa koje strane rijeke Drine ili okeana se nalazili, uvijek vole Republiku Srpsku i Srbiju.

Milisav je predstavnicima srpske dijaspore prenio izraze zahvalnosti i čestitke rukovodstva Republike Srpske, predsjednika Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Želim da vam prenesem čestitke ali i zahvalnost zbog toga što čuvate našu tradiciju i naš identitet u Kanadi. Važno je, naročito na današnji dan, da se okupimo kako bi još jednom pokazali jedinstvo, slogu i sabornost, da se okupimo pod našom trobojkom i pokažemo da smo jedan narod", istakao je Milisav.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježen je pod pokroviteljstvom Kanadsko srpskog saveza kao krovne organizacije srpske dijaspore u Kanadi, uz prisustvo predstavnika srpskih udruženja, istaknutih pojedinaca iz srpske dijaspore i kanadskog političkog života.

Srpska dijaspora u Kanadi je veoma brojna i prema procjenama više od 130.000 Srba živi i radi u Kanadi, od čega najviše u Ontariju.

Srpska dijaspora u Kanadi svake godine obilježava značajne datume i praznike Republike Srpske i Srbije, Vidovdan, 9. januar, Sretenje, a ovo je prvi put da je upriličena proslava povodom 15. septembra.

Prisutnima su se obratili ambasador BiH u Kanadi Marko Milisav, generalni konzul Srbije Nebojša Tatomirović i poslanik u Parlamenu Ontarija Tom Rakočević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana